Salta gli elementi di navigazione
banner
logo ridotto
logo-salomone
CHIM Dipartimento di Chimica 'Ugo Schiff'

ATTIVITÀ DI DIVULGAZIONE

Divulgazione Scientifica

 

- Articolo La Voce della Montagna N. 1 Maggio-Agosto 2014

La Voce della Montagna.pdf


- V Festival del Mirtillo, Abetone 7-30 Agosto 2015

Locandina V Festival del Mirtillo.pdf


- Giornata Divulgativa “Cibo e salute”, Pistoia, 17 Ottobre 2015

Locandina Cibo e salute.pdf


 

Congressi Nazionali

- Presentazione orale per il Congresso "Giornate Scientifiche SOI" (Bolzano, 14-16 Settembre 2016) dal titolo "Studio morfologico e delle componenti antiossidanti del mirtillo selvatico e coltivato dell’Appennino Tosco-Emiliano"

Abstract SOI 


 


Congressi Internazionali


- Presentazione orale al “21st International Symposium on Separation Science” – (Ljubljana, 30 Giugno-3 Luglio 2015) dal titolo “HPLC-MS/MS characterization of polyphenolic components of berries of different species of Vaccinium genus”

Abstract ISSS.pdf

 

- Presentazione poster  al “26th International Symposium on Pharmaceutical and Biomedical Analysis” – (Tbilisi, 5-8 Luglio 2015) dal titolo “Polyphenolic profiles of berries from different Vaccinium species by liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry”

 Abstract PBA.pdf        Poster PBA

 

- Presentazione orale al “15th International Nutrition and Diagnostics Conference” – (Prague, 5-8 Ottobre 2015) dal titolo “Comparison of the polyphenolic profiles of berries from different Vaccinium species in relation to their nutraceutical value"

Abstract INDC.pdf

 

- Presentazione orale al “39th Symposium Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds” – (Katowice, 1-3 Giugno 2016) dal titolo “Liquid chromatographic tandem mass spectrometric analysis of polyphenolic compounds in Italian spontaneous and cultivated berries: target and non-target approaches for their comparison and valorization”

Abstract SCM


- Presentazione orale al “VIIIth National Congress of Pharmacists of Ukraine (Kharliv 13-16 Settembre 2016) dal titolo “UHPLC-MS/MS analysis of polyphenolic compounds in plant material: from the food quality to the physiologic response”

Abstract NCPU

 

 

 

Pubblicazioni


-ARTICOLO SCIENTIFICO “Polyphenolic profiles and antioxidant and antiradical activity of Italian berries from Vaccinium myrtillus L. and Vaccinium uliginosum L. subsp. gaultherioides (Bigelow) S.B. Young” C. Ancillotti; L. Ciofi; D. Pucci; E. Sagona; E. Giordani; S. Biricolti; M. Gori; W. A. Petrucci; F. Giardi; R. Bartoletti; U. Chiuminatto; S. Orlandini; S. Mosti; M. Del Bubba. Food Chemistry 204 (2016) 176–184  

Food Chem.pdf

 

-NOTA APPLICATIVA in collaborazione con AB SCIEX “Identification of Polyphenolic Compounds in Berries from Different Vaccinium Species using Liquid Chromatography High Resolution Mass Spectrometry (LC-HR-MS)” C. Ancillotti, M. del Bubba, U. Chiuminatto, J. Stahl-Zeng  

Application Note.pdf

 

 

-ARTICOLO SCIENTIFICO “Liquid chromatographic/electrospray ionization quadrupole/time of flight tandem mass spectrometric study of polyphenolic composition of different Vaccinium berry species and their comparative evaluation” Claudia Ancillotti; Lorenzo Ciofi; Daniele Rossini; Ugo Chiuminatto; Jianru Stahl-Zeng; Serena Orlandini; Sandra Furlanetto; Massimo Del Bubba. Anal Bioanal Chem 409 (2017) 1347–1368

 Anal Bioanal Chem


 
ultimo aggiornamento: 01-Mar-2017
Unifi Home Page

Inizio pagina